Skip to content
Handla trädgårdsväxter för hemleverans i Stockholm
Handla trädgårdsväxter för hemleverans i Stockholm

Sommarblommor

1000 m2 sommarblommor, medelhavsväxter och ätbara växter


Här finner du vårt breda utbud av ettåriga och fleråriga växter av hög kvalité, som lämpar sig bra för plantering i kruka eller i pallkrage. Sortimentet varierar från dag till dag då vi ständigt jobbar med att hitta nya spännande sorter och dagsfärska växter. Under tidig vår hittar du frosttåliga växter som penséer, gyllenlack och förgät mig ej. Under vår och sommar hittar du sommarblommor, kryddväxter, medelhavsväxter, slingerväxter, tomater, gurka och annat för din odling. Hösten bjuder på ljung, alunrot, bollkryss, lökväxter m.m.  Vi hjälper dig gärna med att kombinera ihop växter till din kruka, balkong eller uteplats!

Sommarblommor för alla olika lägen

Soligt, skuggigt eller halvskuggigt läge? Extra tåliga växter för särskilt utsatta lägen? Eller växter som det inte går att misslyckas med? Hos oss hittar du alla  sommarblommor för alla olika lägen.
Växter för skuggiga lägen kan man ofta behöva lite tips på. Vi har gjort en egen avdelning för växter som trivs i skugga, här nedan hittar du en lista med tips

Läs mer

Odla ätbara växter

Här hittar du ätbara växter som: kryddväxter, tomater, gurka, squash, och physalis

Plantera sommarblommor i kruka eller i pallkrage

Att skapa bra förutsättningar för växterna är A och O när det kommer till att lyckas med dina planteringar. Ju bättre förutsättningar växterna har för att lyckas desto mer kommer du också att få ut av växten. Visste du till exempel att luft är den viktigaste förutsättningen i en bra jord? Eller att man kan göra planteringar för en hel säsong där man bara byter ut enstaka växter för att få en fin plantering året om. Snart kan du läsa mer här om hur du planterar sommarblommor i kruka och i pallkrage!

Vi hjälper dig att lyckas

Medelhavsväxter

Citrusväxter som citron, lime, kalamondin och cumquat kan vara lika till färg och form men ställer helt olikakrav vad gäller övervintring. Hos oss hittar du ett stort utbud av medelhavsväxter

Trädgårdsväxter i kruka

Det är inte bara blommor som man kan plantera i kruka. Även trädgårdsväxter som mindre träd, funkia och hallon är exempel på växter som kan fungera bra i kruka. Krukan, härdigheten, storleken och övervintringsmöjligheter har alla stor betydelse för att lyckas. Fråga oss så berättar vi mer!

Växter för pollinerare

Vi har massvis med växter för bin och fjärilar

Läs mer 

"Rådjurssäkra" sommarblommor

Hos oss kan du även hitta växter som rådjuren vanligtvis brukar undvika

Frosttåliga blommor

Hos oss hittar du självklart frosttåliga växter när det finns risk för nattfrost

Så övervintrar du sommarblommor

Olika växter ställer olika krav på övervintring. Många växter går att övervintra medan andra kan man plocka frön från. 

Klicka här för att läsa mer