Hoppa över till innehåll

Villkor och Policy

1. Företagsinformation 
www.bergavaxter.se tillhandahålls av Åkersberga Växtförsäljning Aktiebolag med Org nummer 556418-5618. Information & bilder på hemsidan ägs av företaget eller partner och får inte kopieras utan tillåtelse.

2. Priser 
Varje vara anges inklusive moms i Svenska kronor. I kundvagnen ser man det totala priset inklusive alla avgifter så som moms, frakt och betalningar.

3.1 Betalning 
Betalning sker genom vald betalningsmetod i kassan. Betalningsmetoden tillhandahålls av Bambora tillsammans med samarbetspartners.

3.2 Kortbetalning 
Korbetalning accepteras av Visa och MasterCard. Debitering av ditt betalkort sker direkt.

3.3.1 Faktura & delbetalning 
I samarbete med Collector erbjuder vi faktura och delbetalning. Tjänsten är baserad på en engångskredit som möjliggör en enkel och säker betalning av dina köp genom faktura eller delbetalning. Mer information och fullständiga villkor om Collector betalsätt hittar du på Collector.se.

Fakturan har en förfallotid om 14 dagar. Efter genomfört köp skickas fakturan till din folkbokföringsadress. Du kan sedan välja att betala hela beloppet med en gång eller ansöka om att dela upp betalningen i mindre delar genom att logga in på Collector.se.

För att kunna använda tjänsten måste du vid köptillfället vara bosatt i Sverige och minst 18 år gammal. Betalsättet är endast tillgängligt för privatpersoner och som kreditgivare förutsätter vi att du har skött dina ekonomiska åtaganden och har en god betalhistorik.

En kreditprövning görs i samband med köptillfället vilket innebär att en kreditupplysning inhämtas. Kreditupplysningar som tas av Collector påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta.

3.3.2 Frågor kopplade till din faktura eller delbetalning 
Collectors kundtjänst hjälper dig gärna i alla frågor som rör din faktura eller delbetalning. Kontakta oss via telefon på 010-161 00 00.

3.3.3 Återbetalning vid faktura- eller delbetalningsköp 
Du som har betalt din faktura eller delbetalning men ändå ångrat ditt köp har ett tillgodohavande hos Collector. Collector återbetalar den summa du har betalat efter att vi har fått uppgift om godkänd retur från handlaren. Återbetalningen sker till ditt konto varför du behöver meddela oss dina kontouppgifter tillsammans med fakturauppgifterna. https://www.collector.se/kundservice/.

3.3.4 Pris 
Period Ränta Månadsavgift Administrationsavgift
3 mån 0,00% 30 kr 0 kr
6 mån 0,00% 30 kr 95 kr
12 mån 9,95% 30 kr 195 kr
24 mån 19,95% 30 kr 295 kr

4.1 Leveranser 
Leverans med lastbil, leveranstid 1-7 arbetsdagar:
Vi har tyvärr inte möjlighet att tillgodose önskemål av leveransdag och leveranstid. Du får löpande uppdateringar via mail kring din leverans. Du får ett mail den dag leveransen skickas från oss och ett mail när den är levererad. 
För leverans med lastbil gäller transport på körbar väg fram till tomtgräns, endast en avlastningsplats ingår. Vi har inte möjlighet att bära in varorna.

Kunden ansvarar för att vägen är framkomlig och hållbar för en lastbil med fordonslängd på 10 meter, bredd på 2,5 meter, höjd på 4 meter och vikt på 27 ton. Chauffören gör en bedömning om framkomligheten är tillräcklig för bilen - är den inte det debiteras kunden med hela fraktkostnaden och får ombesörja leverans själv eller hämta varorna i vår Click & Collect. Varorna packas ofta på pall, pall och övrigt emballage lämnas kvar med leveransen.

4.2 Ej uthämtade paket 

4.3 Skadade varor och reklamationer 

Växtgaranti – Etableringsgaranti Åkersberga Växtförsäljning
Vår etableringsgaranti innebär att du ska få en frisk och sortäkta planta som uppfyller branschens kvalitetskrav. Etableringsgarantin gäller fleråriga trädgårdsväxter. Perenner, sommarblommor och krukväxter omfattas inte av garantin.

Om problem uppstår låter du växten stå kvar på växtplatsen och kontaktar oss genom formuläret nedan: Vid reklamation skall giltigt kassakvitto och planta/plantor visas upp.

Garantin gäller inte då växterna:
• Skadats vid transport eller plantering
• Planterats fel eller erhållit felaktig skötsel
• Vattnats på felaktigt sätt
• Angripits av vilt, skadedjur eller sjukdomar efter plantering
• Drabbats av tjältorka eller andra vinterskador
• Planterats i begränsade utrymmen så som pallkragar, krukor eller planteringslådor
• Planterats i fel zon
• Är prisnedsatta vid köp

Eventuell reklamation ska göras senast 3 månader från inköpsdatum:
För höstplantering (oktober – november) skall eventuell reklamation göras senast i juni året efter inköp.

Vintergröna växter planterade efter sista september omfattas inte av växtgarantin om inte annat avtalats.

Spara alltid kvittot – Det är din garantisedel!

5.1 Ångerrätt och öppet köp 
Som kund har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Ångerrätten kan endast utnyttjas om varan kan återlämnas i originalförpackning och är i väsentligen oförändrat skick. Du har rätt att öppna förpackningen och prova varan, men den får ej vara använd utöver detta. Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp står kunden för returfrakten. 

Observera att ångerrätten inte gäller levande växter, lökar, sticklingar eller rötter

5.2 När du utnyttjat din ångerrätt ska du 
Om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss.
Om det gäller en tjänst: hålla materialet tillgängligt för oss, om det inte medför besvär för dig.

6. Återbetalningsskyldighet 
Om du utnyttjar din ångerrätt ska vi betala tillbaka hela varans belopp snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi mottog varan. Du får själv betala returkostnaden när varan skickas tillbaka. Se även konsumentverket eller distanshandelslagen.

7. Personuppgiftsbehandling 
För att kunna ta emot, hantera och leverera din beställning kommer Åkersberga Växtförsäljning Aktiebolag att behandla dina personuppgifter. All vår behandling av personuppgifter sker i enlighet med gällande personuppgiftslagstiftning. Du kan läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter under Bilaga 1, Personuppgiftsbehandling.

8. Kontakt & Kundtjänst 
Kontaktuppgifter till oss finner ni under öppettider och kontakt.

9. Cookies
En cookie är en textfil som skickas från en webbsida till din dator där den lagras antingen i minnet (session cookies) eller som en liten textfil (textbaserade cookies). Cookies används för att lagra t.ex. inloggningsinformation eller din kundvagn när du surfar runt på olika webbplatser. Om din webbläsare är inställd på att inte acceptera cookies kommer du inte ha möjlighet att göra någon beställning på vår sida. Du kan lätt ändra detta under inställningar i din webbläsare. Observera att vi inte använder cookies för att spara personlig information om dig.

10.1 Force Majeure
Force Majeure såsom krig, omfattande arbetskonflikt, blockad, eldsvåda, miljökatastrof, allvarlig smittspridning eller annan omfattning som part inte råder över och som förhindrar part att fullgöra sina skyldigheter och befriar part från detta. Sådan befrielse gäller under förutsättning att verksamheten inte heller kan bedrivas under dessa förhållanden. Motparten skall omedelbart underrättas om omständigheter som kan tillämpning denna bestämmelse.

10.2 Ändring av avtalsvillkor
Efter att kund genomfört ett köp äger Säljföretaget inte rätt att ändra villkoren för aktuellt köp om inget annat är överenskommet.

10.3 Klagomål
Har kund klagomål kan dessa framföras till support@bergavaxter.se

10.4 Tvister & lagar 
Svensk rätt skall tillämpas på samtliga köp enligt dessa avtalsvillkor. Tvist om köp enligt dessa avtalsvillkor skall exklusivt prövas av svensk allmän domstol.