Skip to content
Handla trädgårdsväxter för hemleverans i Stockholm
Handla trädgårdsväxter för hemleverans i Stockholm

Historia

Här upplever besökarna med alla sina sinnen

Åkersberga Växtförsäljning grundades 1989 av Niklas Axelsson. På en parkeringsplats i Rotebro startades en blygsam försäljning av växter, som sedan kom att flyttas till nya lokaler i Båtstorp, Österåker. Här utvecklades arbetssätten och verksamheten blev en väl igenkänd växtförsäljning med kunniga trädgårdsmästare och brett utbud. Lokalens yta i Båtstorp kom senare att bli begränsande för företagets visioner, varför verksamheten tog sin plats i Stora Säby Gård.

Ett trädgårdscentrum med stort utbud av upplevelser

Det blev en handelsträdgård att räkna med. Med närhet till storstadens puls och skärgårdskommunen Österåkers sköna miljöer sattes Åkersberga Växtförsäljning på kartan.

Familjeföretaget med rätta känslan

Idag drivs företaget av andra generationen av familjen Axelsson. De tre syskonen har fortsatt att framgångsrikt driva företaget med en 
hemma-hos känsla och fortsätter på spåret som företaget grundats i. Här upplever besökarna med alla sinnen. En lekplats med härlig blandning av trädgård och vackra saker, till mat och musik. Det finns alltid en anledning att komma hit!

Årets Företagare 
2008 utsågs Niklas Axelsson till Årets Företagare i Österåker. Tio år senare, 2018 utsågs Mattis Axelsson till Årets Unga Företagare i Österåker.

”När äldsta sonen Mattis Axelsson tog över för ett par år sedan har han på kort tid (med syskonens hjälp) utvecklar företaget vidare på ett fantastiskt sätt. Den ursprungliga idén om att skapa en helhetsupplevelse för besökaren är kvar, och med hjälp av modern teknik, sociala medier och mot att våga tänka nytt har han lyckats behålla fokus på växter, mat, musik och inspiration. Åkersberga Växtförsäljning är verkligen en oas i vår kommun! En mycket värdig vinnare av Årets Unga Företagare i Österåker 2018” (Ur Företagarna Österåkers nominering)