Skip to content
Handla växter och jord för hemleverans i Stockholm eller upphämtning i butik!
Handla växter och jord för hemleverans i Stockholm eller upphämtning i butik!
Lättskött trädgård

Lättskött trädgård

Att ha trädgård behöver inte vara svårt. Här följer ett par tänkvärda tips om du vill göra det lätt och enkelt och få tid över till annat.

Rätt växt på rätt plats

Solälskande växter vill stå i sol medan skuggväxter vill stå i skugga. Välj rätt växt för växtplatsen så skapar du rätt förutsättningar för att växterna ska trivas och växa sig starka. Starka växter ger mindre ogräs.

Lämna ingen barmark

Ogräs älskar barmark. Plantera marktäckande buskar eller perenner så slipper du ogräset! Täck tomma partier med marktäckväv och täckbark om du inte har någon möjlighet att plantera marktäckare .

Gödsla!

Ge dina plantor en extra skjuts med näring så växer plantorna sig kraftigare och håller undan ogräs bättre.

Välj rätt häck

Om du vet att du inte har tid för för mycket trädgårdsarbete bör du välja en friväxande häck. Den blir vackrast som orörd och du slipper klippa häck upp till tre gånger om året. 

Separera ytorna

Separera gräs från grus med hjälp av gräskant eller kantstål så slipper du onödig klippning. Använd även marktäckväv under gruspartierna. Sätt kanten lågt så att du enkelt kan klippa gräset med vanlig gräsklippare. Då slipper du även att släpa fram grästrimmern! 

Satsa på bevattning och spar tid

Satsa på droppslang i nyanläggning av stora rabatter och häckar. Med en timer spar du både tid, vatten och får energi till annat.

Bygg in bevattning i krukorna

Det finns gott om krukor med inbyggda vattenreservoarer. Det finns även insatser du kan stoppa ner i befintliga krukor. Med en extra reservoar med vatten i botten av krukorna så slipper passa på vattning hela tiden och så tar du höjd för de lite varmare dagarna.

Håll ogräset kort

Rensa hellre lite och sällan än mycket och ofta. Rensa bort ogräs tidigt på våren innan det sätter frö så spar du mycket tid för resten av säsongen

Föregående artikel Höstlök - duka upp för vårens blomsterprakt
Nästa artikel Körsbärsblommans dag